Parmidjano (italijanski specijalitet)
Potrebno je:
1/2 kg kora za lazanje
150 g praske sunke
150 g suvog vrata
250 g Gaude
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
po potrebi so
100 g kecapa
origano
2 kasike rendanog parmezana
Priprema:
Najpre skuvati kore za lazanje,
a potom ih nakratko potopiti u
hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.
Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
posoliti i dodati parmezan.
Prosusenu koru premazati prelivom
od jaja i pavlake, preko staviti
prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
posudu. Tako uraditi sa svim korama.
Rolnice preliti preostalim filom sa
jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
Gaudom.Na kraju posuti origanom i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Najbolje bi bilo da su rolnice poslagane
u jednom redu jer se tada bolje ispeku.
Search This Blog
Archive
Saturday, May 18, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment