Thursday, May 9, 2013

Lazanje sa lukom

Lazanje sa lukom

Lazanje sa lukom


Potreban materijal:

  • 2 vece glavice crvenog luka, 
  • 2 struka praziluka, 
  • 3 kasike ulja, 
  • 50.gr putera, 
  • 1/2l mleka, 
  • 3 kasike brasna, 
  • 1 kasika mekinja ili susenih psenicnih klica (po zelji), 
  • mesani suseni zacin, 
  • malo rendanog muskatnog orascica, 
  • 1 pakovanje kora za lazanje, 
  • 1 kisela pavlaka, 
  • 1 kesica rendanog parmezana, 
  • po zelji, jos nesto od zacina.

Priprema
Crveni luk ocistiti, iseci na polukrugove, pa staviti da se przi na ulju. Praziluk takodje ocistiti i iseci na polukrugove, pa dodati i njega u posudu za przenje (ja koristim wok). Dodati mesani suseni zacin (on mu izvuce tecnost), malo bibera, karija, origana (po zelji), pa dinstati na srednjoj temperaturi da se dobro isprzi.
Napraviti besamel sos na klasican nacin. Otopiti puter, pa dodati brasno i mesati da se malo proprzi, a onda dodati mleko, jos malo mesanog susenog zacina i muskatni orascic, mekinje ili klice, i kuvati uz neprestano mesenje dok se ne zgusne.
U posudu za pecenje na dno sipati malo besamel sosa (da prekrije dno), a onda redjati redom kore - fil od luka - kore - beesamel i tako naizmenicno dok se sve ne potrosi. Na vrhu treba da bude besamel sos.
Umutiti pavlaku pa premazati lazanje odozgo, posuti parmezanom, pa peci u rerni prethodno zagrejanoj na 200C oko 45 minuta.

0 comments:

Post a Comment