- 350 g kora za lazanje
- 900 g očišćene crvene paprike
- 2 vezice peršuna
- 2 sitno seckane glavice crnog luka
- 3 sitno seckana češnja belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 g glatkog brašna
- 1/2 l supe (kocka)
- 300 ml mleka
- 2 jaja
- malo soli
- 200 g rendanog pizza-kačkavalja
Papriku sitno iseckajte.
Obložite podmazanu tepsiju za đuveč korama za lazanje. Sipajte sos, pospite paprikom i peršunom, pa prekrijte korom. Slažite tako naizmenično dok ne potrošite kore i sos, pritom vodite računa da završite sa sosom.
Pospite rendanim kačkavaljem i stavite da se peče u donjoj trećini rerne.
Gornji i donji grejači: oko 220º C (prethodno zagrejati rernu)
Topao vazduh: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)
Gas: stepen 5 (prethodno zagrejati rernu)
Vreme pečenja: oko 30 min.
Napomena: Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
SAVET: Umesto paprike možete da koristite i mleveno meso ili seckanu kuvanu šunku, šampinjone ili brokule.
0 comments:
Post a Comment