Saturday, May 11, 2013

Paprika-lazanje

Paprika-lazanje
Paprika-lazanje

Sastojci:
  • 350 g kora za lazanje
  • 900 g očišćene crvene paprike
  • 2 vezice peršuna
Za sos:
  • 2 sitno seckane glavice crnog luka
  • 3 sitno seckana češnja belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • 1/2 l supe (kocka)
  • 300 ml mleka
  • 2 jaja
  • malo soli
Za posipanje:
  • 200 g rendanog pizza-kačkavalja
Priprema za sos: Na vrelom ulju izdinstajte crni i beli luk, pri kraju dodajte brašno. Sipajte supu, mleko, jaja i posolite po želji. Ostavite da provri, pritom povremeno promešajte.

Papriku sitno iseckajte.
Obložite podmazanu tepsiju za đuveč korama za lazanje. Sipajte sos, pospite paprikom i peršunom, pa prekrijte korom. Slažite tako naizmenično dok ne potrošite kore i sos, pritom vodite računa da završite sa sosom.
Pospite rendanim kačkavaljem i stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Gornji i donji grejači: oko 220º C (prethodno zagrejati rernu)
Topao vazduh: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)
Gas: stepen 5 (prethodno zagrejati rernu)
Vreme pečenja: oko 30 min.
Napomena: Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

SAVET: Umesto paprike možete da koristite i mleveno meso ili seckanu kuvanu šunku, šampinjone ili brokule.

0 comments:

Post a Comment