Thursday, May 9, 2013

Tomato lazanje

Tomato lazanje

Tomato lazanje


POTREBNO JE:

  • 500 g kora za lazanje

ZA BEŠAMEL SOS:

  • 50 g maslaca, 
  • 50 g brašna, 
  • 7,5 dl mleka, 
  • so, 
  • muskatni oraščić

ZA SOS OD PARADAJZA I ŠARGAREPE:

  • 1 glavica crnog luka, 
  • malo maslinovog ulja, 
  • čen belog luka, 
  • 200 g korena celera, 
  • 300 g paradajza, svežeg ili iz konzerve, 
  • 2 šargarepe, 
  • 100 g tvrdog sira, 
  • 1 kašičica origana, 
  • biber, 
  • malo peršunovog lista



PRIPREMA:


Za bešamel napravite svetlu zapršku od maslaca i brašna, dodajte mleko i kuvajte mešajući oko 5 min. Začinite solju i muskatnim oraščićem. Za sos od paradajza propržite naseckani luk na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno narendan celer i šargarepu, usitnjeni čen belog luka i dinstajte nalivajući vodom. Kad sve omekša, dodajte paradajz i začinite. Kuvajte još pola sata na blagoj temperaturi.
Slažite lazanje u vatrostalnu posudu, pa na svaki red rasporedite bešamel, sos od paradajza i narendani sir. Pecite 30 do 40 minuta na 150 stepeni. Jelo možete dekorisati naseckanim crnim maslinama.

0 comments:

Post a Comment