POTREBNO JE:
- 500 g kora za lazanje
ZA BEŠAMEL SOS:
- 50 g maslaca,
- 50 g brašna,
- 7,5 dl mleka,
- so,
- muskatni oraščić
ZA SOS OD PARADAJZA I ŠARGAREPE:
- 1 glavica crnog luka,
- malo maslinovog ulja,
- čen belog luka,
- 200 g korena celera,
- 300 g paradajza, svežeg ili iz konzerve,
- 2 šargarepe,
- 100 g tvrdog sira,
- 1 kašičica origana,
- biber,
- malo peršunovog lista
PRIPREMA:
Za bešamel napravite svetlu zapršku od maslaca i brašna, dodajte mleko i kuvajte mešajući oko 5 min. Začinite solju i muskatnim oraščićem. Za sos od paradajza propržite naseckani luk na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno narendan celer i šargarepu, usitnjeni čen belog luka i dinstajte nalivajući vodom. Kad sve omekša, dodajte paradajz i začinite. Kuvajte još pola sata na blagoj temperaturi.
Slažite lazanje u vatrostalnu posudu, pa na svaki red rasporedite bešamel, sos od paradajza i narendani sir. Pecite 30 do 40 minuta na 150 stepeni. Jelo možete dekorisati naseckanim crnim maslinama.
0 comments:
Post a Comment