Thursday, May 9, 2013

Lazanje sa bešamel sosom

Lazanje sa bešamel sosom

Lazanje sa bešamel sosom


osnovni preliv:

  • 100g mesnate slanine
  • 350 g mlevenog juneceg mesa
  • 250 g šampinjona
  • 100g maslaca
  • 2 šargarepe
  • 1 manji celer
  • 2 praziluka
  • 3 dcl razredenog koncentrata paradajza
  • origano
  • bosiljak
  • 2dcl vina
  • 3 dcl vode
  • so
  • biber

bešamel preliv:

  • 100g maslaca -
  • 3 kašike brašna -
  • 0,5l mleka -
  • sok
  • od 1 limuna -
  • beli biber -
  • so

Priprema

Isitnite slaninu,pecurke, praziluk. Istružite šargarepu i celer. Izdinstajte na 75 g maslaca slaninu, meso, pecurke, šargarepu i celer.

Na ostatku maslaca zapržite koncentrat paradajza, dodajte vino i vodu. Kuvati dok ne prokljuca. Sjedinite sos sa masom mesa, dodajte so. biber, origano i bosiljak. Kuvajte 1 sat na tihoj toploti.

Bešamel posebno napravite prema receptu

Ako imate lazanje (barila) koje se ne kuvaju odmah ih slažite a ako imate domace onda ih prethodno skuvajte al dente (kuvano ali jos uvek tvrdo, ima teksturu). Slažite 4 sloja po 5 plocica lazanja, osnovni preliv i bešamel. Završite bešamelom koji treba lepo razmazati.

U prethodno zagrejanoj pecnici pecite 30 minuta.

0 comments:

Post a Comment