Lazanje sa bešamel sosom
osnovni preliv:
- 100g mesnate slanine
- 350 g mlevenog juneceg mesa
- 250 g šampinjona
- 100g maslaca
- 2 šargarepe
- 1 manji celer
- 2 praziluka
- 3 dcl razredenog koncentrata paradajza
- origano
- bosiljak
- 2dcl vina
- 3 dcl vode
- so
- biber
bešamel preliv:
- 100g maslaca -
- 3 kašike brašna -
- 0,5l mleka -
- sok
- od 1 limuna -
- beli biber -
- so
Priprema
Isitnite slaninu,pecurke, praziluk. Istružite šargarepu i celer. Izdinstajte na 75 g maslaca slaninu, meso, pecurke, šargarepu i celer.
Na ostatku maslaca zapržite koncentrat paradajza, dodajte vino i vodu. Kuvati dok ne prokljuca. Sjedinite sos sa masom mesa, dodajte so. biber, origano i bosiljak. Kuvajte 1 sat na tihoj toploti.
Bešamel posebno napravite prema receptu
Ako imate lazanje (barila) koje se ne kuvaju odmah ih slažite a ako imate domace onda ih prethodno skuvajte al dente (kuvano ali jos uvek tvrdo, ima teksturu). Slažite 4 sloja po 5 plocica lazanja, osnovni preliv i bešamel. Završite bešamelom koji treba lepo razmazati.
U prethodno zagrejanoj pecnici pecite 30 minuta.
0 comments:
Post a Comment