Thursday, May 9, 2013

Lazanje

Lazanje

Lazanje


Potrebno je :

  • 400 gr mlevenog mešanog mesa, 
  • 400 gr. testa za lazanje, 
  • 300 gr. kačkavalja za rendanje, 
  • sos bešamel, 
  • luk, 
  • aleva paprika ,
  • paradajz, 
  • peršun.
Priprema


Na 1 manjoj glavici crnog luka izdinstati meso,dodati bibera,soli, malo aleve paprike,2-3 krupnija oljuštena paradajza ili oko 2 deci kuvanog paradajza, peršuna i origano.
Dinstati da bude gusto.
Bešamel sos: na ulju propržiti da ostane beo 3-4 supene kašike brašna i dodati oko 1/2 l.mleka.Posoliti.Ako je gust dodati još mleka da bude rede.
U kipućoj vodi u koju je dodato malo ulja i soli obariti testo jednu po jednu traku da se ne bi slepile i ocediti. U vatrostalnu posudu ili pleh odgovarajuće veličine ređati red testa pa meso pa narendan kačkavalj pa zaliti sa bešamel sosom i tako dok se ne utroši materijal.
Poslednji red treba da bude testo premazano sa bešamel sosom i posuto narendanim kačkavaljem. Peći na srednje zagrejanoj pećnici dok ne porumeni.

0 comments:

Post a Comment