Sunday, May 12, 2013

Lazanje parmiđano


POTREBNO JE

  • 7 listova kora za lazanje, 
  • 150 g praške šunke, 
  • 150 g suvog vrata, 
  • 250 g gaude, 
  • 2 jajeta, 
  • 200 ml kisele pavlake, 
  • so, 
  • 100 g kečapa, 
  • origano, 
  • 2 kašike rendanog parmezana

PRIPREMA
Umutite jaja s kiselom pavlakom, posolite i dodajte rendani parmezan. Kore za lazanje skuvajte da omekšaju, a onda ih nakratko potopite u hladnu vodu. Prosušenu koru premažite jajima umućenim s pavlakom, preko naslažite prašku šunku i suvi vrat, pa list gaude, urolajte i ređajte u vatrostalnu posudu. Kada poređate sve rolnice, prelijte ih preostalim jajima i pavlakom, zatim i kečapom i na kraju narendajte gaudu. Potom pospite s dosta origana i pecite pola sata na 180 stepeni.

0 comments:

Post a Comment