Lazanje sa spanaćem
Potreban materijal:
- 500 gr spanaća, 1 glavica crnog luka
- 850 ml soka od paradajza, so, biber, 1/2 kasicice origana
- 250 g švapskog sira, 6 komada kora za lazanje, listići bosiljka.
Očistiti spanać, oprati ga i obariti, pa kad se ohladi sitno iseći. Luk iiseckati i propržiti na malo ulja. Po želji, dodati i 1 čen belog luka, spustiti spanać, posoliti, pobiberiti i prodinstati oko 10 minuta. Prokuvati paradajz, posoliti, pobiberiti, dodati kocku supe, malo aleve paprike i origano. Dodati kašiku brašna, pomešati sa vodom, pa kuvati da se napravi sos. Usuti malo sosa u podmazan kalup. Izmešati spanać sa 250 gr švapskog sira. Ređati ploče lazanja, bez prethodnog kuvanja, sos od paradajza i mešavinu od spanaća, a završiti sosom. Posuti listićima bosiljka, pa peći oko 40 minuta na temperaturi oko 200 stepeni.
0 comments:
Post a Comment