Potrebno:
- 1 pakovanje gotovih kora za lazanje,
- 500 g mlevenog mesa,
- 100 g kuvane i dimljene slanine,
- glavica crnog luka,
- 200 g pelata,
- 200 g graška,
- 200 g ementalera,
- 250 ml pavlake za kuvanje,
- 2 jaja,
- so, suvi biljni začin
Priprema:
Slaninu isecite na kockice i propržite je. Luk sitno naseckajte, dodajte ga slanini i malo podlijte vodom da se sve izdinsta. Dodajte mleveno meso i dinstajte zajedno dok sve ne omekša, pa začinite po ukusu. Dodajte grašak i pelat, pa dinstajte na laganoj vatri da i grašak omekša, a povremeno nalivajte vodom ili sokom od paradajza. Jaja pomešajte s pavlakom, pa ako je gusto, razblažite mlekom. Podmažite pleh u kome ćete peći lazanje, na dno stavite kore i ravnomerno ih nafilujte mesom. Potom narendajte sir, preko stavite tri kašike umućinih jaja i pavlake, preklopite korama, zalijte pavlakom i pospite rendanim sirom. Pecite pola sata na 170 stepeni.
0 comments:
Post a Comment