Tuesday, May 14, 2013

Seoske lazanje

Seoske lazanje



Potrebno:

  • 1 pakovanje gotovih kora za lazanje, 
  • 500 g mlevenog mesa, 
  • 100 g kuvane i dimljene slanine, 
  • glavica crnog luka, 
  • 200 g pelata, 
  • 200 g graška, 
  • 200 g ementalera, 
  • 250 ml pavlake za kuvanje, 
  • 2 jaja, 
  • so, suvi biljni začin


Priprema:
Slaninu isecite na kockice i propržite je. Luk sitno naseckajte, dodajte ga slanini i malo podlijte vodom da se sve izdinsta. Dodajte mleveno meso i dinstajte zajedno dok sve ne omekša, pa začinite po ukusu. Dodajte grašak i pelat, pa dinstajte na laganoj vatri da i grašak omekša, a povremeno nalivajte vodom ili sokom od paradajza. Jaja pomešajte s pavlakom, pa ako je gusto, razblažite mlekom. Podmažite pleh u kome ćete peći lazanje, na dno stavite kore i ravnomerno ih nafilujte mesom. Potom narendajte sir, preko stavite tri kašike umućinih jaja i pavlake, preklopite korama, zalijte pavlakom i pospite rendanim sirom. Pecite pola sata na 170 stepeni.

0 comments:

Post a Comment