Wednesday, May 15, 2013

Lazanje sa spanaćem

Lazanje sa spanaćem



Potrebno:

  • 1 pakovanje kora za lazanje, 
  • 800 g spanaća,
  • ulje, 
  • suvi biljni začin, 
  • so, biber, 
  • 200 g fete


ZA BELI SOS

  • 125 g maslaca, 
  • 3 kašike brašna, 
  • 700 ml mleka, 
  • 1 list lovora, 
  • kašičica sirćeta, 
  • parmezana po ukusu



ZA PRELIV

  • 200 ml kisele pavlake 
  • 2 jajeta


PRIPREMA
Spanać očistite, dobro ga operite i kratko blanširajte. Spanać ocedite, iseckajte ga sitno i propržite na malo ulja. Začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom, sklonite s vatre i dodajte rendanu fetu. Na istopljenom maslacu propržite brašno, nalijte mleko i kuvajte neprekidno mešajući žicom. U sos stavite list lovora, a kada se malo zgusne, skinite s vatre, izvadite lovor, posolite i dodajte kašičicu sirćeta. U bešamel dodajte pripremljeni spanać, dobro promešajte i prelivajte kore za lazanje, prethodno skuvane. Preko poslednje kore premažite jaja umućena s kiselom pavlakom i pospite parmezanom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.

0 comments:

Post a Comment