Lazanje sa lososom
Potrebno je za 4 porcije
1. 600 g. fileta od lososa,
2. 400 g. brokola,
3. 250 g. koktel paradajza,
4. 40 g. putera, so,
5. 40 g. brašna,
6. 12 listova lazanje,
7. 250 ml supe (instant),
8. 250 ml pavlake,
9. kašičica mirođije,
10. 3 kašike anisa, biber.
Riblje filete dobro oprati, očistiti, osušiti na kuhinjskom papiru i pažljivo izvaditi riblju kost (najbolje pincetom). Brokole očistiti, oprati,podeliti na ružice i blanširati u slanoj kipućoj vodi 2 minuta.Potom ih izvaditi i ostaviti neko vreme da se ocede u cediljki.Paradajz oprati hladnomvodom i svaki plod prepoloviti. Rernu zagrejati (200 stepeni). Rastopiti puter u tiganju i na njemu propržiti brašno da dobije zlatnožutu boju. Doliti supu ipavlaku i uz povremeno mešanje kuvati oko 5 minuta. Pavlaku posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati seckanu mirođiju. Po listovima lazanjeravnomerno raspxorediti fil od ribe, skuvanih brokola i isečenog paradajza, u više slojeva. Na kraju staviti list lazanje preliti sosom od pavlake. Lazanjepeći oko 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Po želji dodati mirođiju i garnirati anisom.
Search This Blog
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment