Lazanje
Sastojci za 4 osobe:
Nadjev
200g graska
200g kukuruza
2 vece mrkve
250g sosa od paradajza
500g sampinjona
1 luk
so/biber po ukusu
malo vegete
malo zacina
Besamel sos
300ml mlijeka
malo putera
malo maslinovog ulja
2-3 kasike brasna
so/biber po ukusu
malo zacina
malo chillija u prahu
ostalo
250g listova lazanja (namociti u toploj vodi)
200g sira u listovima
Priprema
1. nasjeckamo mrkvu. luk i sampinjone(njih malo krupnije). Izdinstamo prvo luk i mrkvu na maslinovom ulju, pa dodamo sampinjone.
2. Kad se malo izdinsta dodati grasak i kukuruz. Poslije nekih 5min i paradajz sos.Nakon 5min zaciniti i dodati zacine i vegetu.Jos malo prokuhati.
3. Staviti mlijeko da provri s malo putera i masl.ulja. Kad provri umijesati brasno, pa zaciniti. promijesati.
4. Pripremiti posudu. Prvo staviti malo besamel sosa, pa povrca, pa na to listove lazanja.Ponovo sos, povrce i listove dok sve ne potrosimo. Na vrh staviti jos malo povrca i na to poredati sir.
5. Peci oko 30 min na 200°C
Search This Blog
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment