Wednesday, June 19, 2013

Zelene lazanje

Zelene lazanje



Za 4 osobe:
300 g gotovog zelenog testa za lazanje,
500 g tikvica,
200 g dimljenog kačkavalja,
kašičica usoljenih kapara,
pola glavice luka,
3 kašike maslinovog ulja,
1,5 dl suvog belog vina,
 kašika suncokretovog ulja,
2 dl supe od povrća iz kocke,
grančica ruzmarina,
so i biber.

Na maslinovom ulju, na umerenoj temperaturi izdinstajte sitno iseckani luk. Dodajte tikvice isečene na kolutove, isprane i oceđene kapare, iseckane iglice ruzmarina i dinstajte još 5 minuta. Sipajte belo vino, kuvajte 10 minuta, pa sve zajedno izmiksujte i opet vratite na ringlu. Zatim dodajte pola količine tople supe od povrća, posolite, pobiberite i kuvajte da se masa zgusne. Skuvajte testo za lazalje u slanoj kipućoj vodi u koju ste sipali kašiku ulja, ocedite i ređajte na upijajući papir. U vatrostalnu posudu koju ste podmazali preostalim maslinovim uljem stavite red lazanja, red sosa od tikvica, red kačkavalja isečenog na tanke listiće i opet red sosa. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

0 comments:

Post a Comment