Lazanje sa vrganjima
Za 4 osobe:
400 g tikvica,
400 g sušenih vrganja,
čen belog luka,
2 glavice luka,
2 grančice peršuna,
2 grančice majčine dušice,
300 gotovog sušenog testa za lazanje,
60 g stuganog parmezana,
1 dl suvog belog vina,
maslac,
maslinovo ulje,
so i biber.
Vrganje potopite na 15 minuta u vodu, ocedite i isecite na tanke listiće. Tikvice operite i isecite na tanke kolutove. Sitno iseckajte crni i beli luk i začinske trave, i sve zajedno izdinstajte na maslacu. Dodajte tikvice, vino, 1 dl vode, posolite, pobiberite i kuvajte 5-10 minuta. Stavite vrganje i kuvajte još 5 minuta. Testo skuvajte u slanoj ključaloj vodi u koju ste sipali kašiku ulja, ocedite i ređajte u podmazan vatrostalni pleh: red lazanja, red sosa od pečuraka i red struganog parmezana. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Odozgo pospite preostalim parmezanom, poređajte komadiće maslaca i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Search This Blog
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment