Wednesday, June 19, 2013

Klasične lazanje

Klasične lazanje



Sastojci:
250 g testenina za lazanje,
 40 g kačkavalja

ZA BEŠAMEL SOS:
80 g kačkavalja,
500 ml mleka,
100 g brašna,
60 ml ulja, so

ZA BOLONJEZE SOS:
350 g mlevenog mesa,
250 ml paradajz pirea,
250 ml soka od paradajza,
po kašičica origana,
suvog biljnog začina,
majčin dušice,
bibera, bosiljka, malo soli

PRIPREMA
Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i, uz stalno mešanje, dodajte brašno. Pržite nekoliko minuta, a kad zaprška bude gotova, lagano dodajte mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto. Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos. Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta.
U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Ako na ambalaži nije naznačeno drugačije, testo za lazanje skuvajte. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni. Kad se ispeku, pospite ih sirom.

0 comments:

Post a Comment