Lazanje sa povrćem
Sastojci:
1 pakovanje lazanja
500 g paradajza (svežeg ili konzervisanog)
700 g šampinjona
200 g narendanog trapista
80 g maslaca
30 ml maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1 litar bešamel sosa
2 čena belog luka
sok od jednog limuna
biber
so
Priprema:
Premazati maslacem posudu u kojoj ćete peći lazanju.
Šampinjone tanko narezati. U tiganju zagrejati 40 grama maslaca i kada počne da "cvrči" dodati šampinjone. Pržiti sve dok ne počnu da puštaju svoj sok. Dodati beli luk i sok od limuna, pa posoliti i pobiberiti. Kuvati dok skoro sva tečnost ne ispari. Pripremljeno, ostaviti sa strane.
Zagrejati rernu na 200 °C. U međuvremenu u velikoj posudi zagrejati vodu do ključanja. U blizini šporeta postaviti i posudu sa hladnom vodom. Veliki deo radne površine prekriti stolnjakom. U ključalu vodu dodati so. Ubaciti u vodu tri ili četiri komada lazanja. Kuvati vrlo kratko (otprilike 30 sekundi). Izvaditi iz posude pomoću rupičaste kašike i prebaciti na 30 sekundi u hladnu vodu. Izvaditi i položiti lazanje na stolnjak da se osuše. Nastaviti isti postupak i sa ostalim lazanjama.
Uzeti pripremljenu posudu za pečenje i dno preliti bešamel umakom. Prekriti ga slojem testa tako da slobodno odstranite krajeve kako bi lazanje odgovarale veličini posude za pečenje. Preko testa preliti sosom od šampinjona, a potom slojem bešamela. Posuti sve narendanim trapistom. Prekriti još jednim slojem testa, preko toga tanakim slojem paradajza (naseckanog) a preko njega ponovo bešamel sosom. Posuti narendanim trapistom. Ponoviti postupak istim redom, a završiti slojem testa koji je preliven bešamel umakom. Posuti sa što više rendanog sira i namastiti maslacem.
Peći oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne i pre serviranja ostaviti 5 minuta da odstoji.
Search This Blog
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment