Wednesday, June 19, 2013

Lazanje sa tikvicama

Lazanje sa tikvicama



Za 4 osobe:
250 g gotovog testa za lazanje,
400 g mladog sira,
20 g maslaca,
800 g tikvica,
300 g paradajza iz konzerve,
50 g parmezana,
12 cvetova tikvica,
glavica luka,
2 dl slatke pavlake,
maslinovo ulje,
so i biber.

Tikvice operite, osušite i isecite na tanke kolutove, pa ih nekoliko minuta kuvajte u slanoj ključaloj vodi, a zatim odmah isperite pod mlazom hladne vode. Cvetovima uklonite dršku i tučak i isecite ih na trake. Sitno iseckani luk dinstajte u tiganju na pola količine maslaca. Pred kraj sipajte 0,5 dl vode i kuvajte dok voda ne ispari. Dodajte cvetove tikvica i dinstajte još 2-3 minuta. Posolite, pobiberite i sklonite sa ringle. U ključaloj slanoj vodi, u koju ste sipali kašiku ulja, kuvajte testo za lazanje, ocedite i raširite na upijajući papir. Mladi sir i slatku pavlaku dobro umutite, posolite i pobiberite. U vatrostalnu činiju, podmazanu ostatkom maslaca, stavite red lazanja, red kreme od sira, red barenih tikvica i cvetova tikvica i red paradajza isečenog na kolutove. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, a po vrhu nastružite parmezan. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

0 comments:

Post a Comment