Lazanje sa tikvicama
Za 4 osobe:
250 g gotovog testa za lazanje,
400 g mladog sira,
20 g maslaca,
800 g tikvica,
300 g paradajza iz konzerve,
50 g parmezana,
12 cvetova tikvica,
glavica luka,
2 dl slatke pavlake,
maslinovo ulje,
so i biber.
Tikvice operite, osušite i isecite na tanke kolutove, pa ih nekoliko minuta kuvajte u slanoj ključaloj vodi, a zatim odmah isperite pod mlazom hladne vode. Cvetovima uklonite dršku i tučak i isecite ih na trake. Sitno iseckani luk dinstajte u tiganju na pola količine maslaca. Pred kraj sipajte 0,5 dl vode i kuvajte dok voda ne ispari. Dodajte cvetove tikvica i dinstajte još 2-3 minuta. Posolite, pobiberite i sklonite sa ringle. U ključaloj slanoj vodi, u koju ste sipali kašiku ulja, kuvajte testo za lazanje, ocedite i raširite na upijajući papir. Mladi sir i slatku pavlaku dobro umutite, posolite i pobiberite. U vatrostalnu činiju, podmazanu ostatkom maslaca, stavite red lazanja, red kreme od sira, red barenih tikvica i cvetova tikvica i red paradajza isečenog na kolutove. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, a po vrhu nastružite parmezan. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Search This Blog
Wednesday, June 19, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment